HRVATSKI KOŠARKAŠKI KLUB POSUŠJE

25.10.2010., ponedjeljak

Posušje pobijedom u novu sezonu...... KK Livno - KK Posušje 58:79

U Nedjelju je odigrano I kolo Lige Herceg-Bosne za seniore. Ekipa Posušje je na prvom ovosezonskom gostovanju ne baš lako svlada solidu ekipu Livna . Utakmica je krenula nervozno sa obe strane s tim da su domaćini bolje otvorili susret i u I četvrtini vodili 19:12 da bi ekipa posušja napravila seriju 8:0 i priveli četvrtinu kraju minimalnim vodstvom od pola koša razlike. U drugoj četvrtini ekipe su se smjenjivale u vodstvu da bi Livno otišlo na odmor sa minimalnom prednošću od +1 rezultazom 38:37.
Nastavak utakmice je donio bolju igru Posušja u kojem su se istakli mladi Ivan Begić (24) te prinova Posušja iskusni Milan Keser (17) . Rezultatska neizvijesnost je riješena u posljednjoj četvrtini kad je ekipa Posušja otišla na +20 i mirno privela utakmicu kraju. Moramo spomenuti i to da su sa obje starne u završetku utakmice dale šansu i ostalim igračima koji nisu dobili šansu da igraju ranije u susretu. U ekipi Posušja pored Begića i Kesera istakli su se i Joka Penava , Mirko Đerek , Ante Ramljak i Nikica Šljuka. Kod domaćina bolji od ostalih bili su Vrdoljak, A Džepina, Dronjić i Dizdar.

Livno, Gradska sportska dvorana, KK Livno - KK Posušje 58:79 (19:20, 19:17, 10:17, 10:25), Suci: Drmić, Križanac, Tolić (svi Tomislavgrad).

KK Livno: Pavić 5, Grabovac, Šarić, Dizdar 12, Kovač, M.Džepina, Barać, Mandić 2, Vrdoljak 14, Semren, Dronjić 13, A.Džepina 10
Trener: Vrdoljak
KK Posušje: Rezo 2, Ramljak 4, Jukić, Šljuka 6, Begić 24, Penava 9, Vranješ, Mustapić 3, Đerek 8, Leko 6, Keser 17, Širić
Trener: Robert Jurišić


J.J
- 11:36 - Komentari (7) - Isprintaj - #

21.10.2010., četvrtak

Počinje nova sezona Lige Herceg-Bosne.......

U Nedjelju 24.10 počinju nova natjecanja u košarkaškoj Ligi Herceg-Bosne za seniore. S obzirom da na našemu blogu nismo skoro cijelo ljeto ništa pisali a mnogo je se toga dešavalo ,pokušat ćemo to nakodnadit u narednim danima. Liga Herceg Bosne ove godine izgleda imat će 11 klubova po zadnjim saznanjima jer su se Grude ipak odlučile sudjelovati u Ligi , kako su prije par dana mediji pisali da su odustali od natjecanja kao i KK Ljubuški.
Ove sezone isto tako neće biti ekipe Odžaka , jer su se odlučili ,zbog razloga nama nepoznatih igrati Ligu A2 sjever, ali zato je Mostarska Lokomotiva primljena u savez H-B i tako će sudjelovati u natjecanju.

U našemu klubu su se u proteklih par mijeseci dešavala mnoga događanja o kojima nismo ništa pisali. Prošli mijesec održala je se izborna skupština gdje je izabran novi stari upravni odbor a isto tako prije par dana upravni odbor je izabrao novoga prijesednika kluba , tako da se nadamo da će situacija u klubu napokon krenuti na bolje.

Momčad Posušja se nije puno promijenila od lani , jer trener Jurišić i ove sezone računa na svoje mlade snage (Begić,Leko), uz pomoć iskusnijh kolega (Mustapić , Rezo) koji su i u prijašnjim sezonama odlično surađivali i ostvarivali odlične rezultate. Ali isto tako u pripremnim utakmicama je se primjetio nedostatak lanjskih ponajboljih igrača u timu Posušja mladog Ramljaka (Zadar) i lanjskog kapetana Čuture koji je potpisao za momčad Brotnja iz Čitluka.

O ostalim vijestima o našemu klubu ćemo vas uskoro obavijestiti na našemu blogu...

- 22:44 - Komentari (1) - Isprintaj - #