HRVATSKI KOŠARKAŠKI KLUB POSUŠJE

24.12.2009., četvrtak

BOŽIĆNA ČESTITKA



SVIM ČITATELJIMA NAŠE STRANICE, IGRAČIMA, TRENERIMA, UPRAVI, NAVIJAČIMA, SPONZORIMA I PRIJATELJIMA KLUBA ŽELIMO BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ.

NEKA NOVOROĐENI ISUS ZASJA U VAŠEM SRCU I ŽIVOTU!

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.12.2009., utorak

Livno odgodilo utakmicu..

Zbog jakog vijetra i visokoga snijega u Livnu istoimena ekipA ODGODILA je susret IX kola koji je se trebao odigati večeras u sportskoj dvorani. Za kada je zakazan termin ovoga istog susreta za sada je još nepoznato , ali nadamo se da ćemo uskoro biti obaviješteni kao i vi.
- 15:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.12.2009., ponedjeljak

Polovičan uspijeh mladih košarkaša u Mostaru

Odigrano je i IV kolo lige Herceg-Bosne za kadete i predkadete . Naši mladi košarkaši su imali polovičan uspijeh u Mostaru odnosno kadeti izgubili a predkadeti pobijedili. Inače naši kadeti imaju polovičan omijer i u ligi tako da su dvije utakmice pobijedili dok su dvije izgubili. Naši predkadeti su za razliku od svojih starijh kolega u četri odigrana susreta upisali isto toliko i pobijeda.

KADETI:
Mostar: Gradska dvorana Bijeli Brijeg: KK Zrinjski-KK Posušje 78-67. Suci: Lovrić i Grbavac
Zrinjski: Novak(11), Ištuk, Planinić, Arapović(10), Petrić(24), Gilja, Brajković(9), Mubijać(2), Knežević(13), Ćavar(9), Begić
Trener: Miran Pehar

Posušje: A.Begić(14), Maras, V.Begić, Šušak, Matković(15), Grančić(15), Lebo(14), Čikeš, Nenadić(9), Karačić
Trener: Robert Jurišić

PREDKADETI:
Mostar: Gradska dvorana Bijeli Brijeg: KK Zrinjski-KK Posušje 62-84 . Suci: Lovrić i Grbavac
Zrinjski: Vasilj(23), Prskalo(2), Sesar(4), Božić, Raguž, Drikavac, M.Prskalo, Mukora, Kuzman(16), Rogić, Soldo, Gilja(17)
Trener: Igor Bošnjak

Posušje: A.Bešlić(4), Karačić(26), Knezović, Buntić, Mitar, Jurić, P.Bešlić(4), Ramljak(2), Maras(10), Čikeš(38)
Trener: Robert Jurišić

- 15:47 - Komentari (4) - Isprintaj - #

10.12.2009., četvrtak

Odigrano III kolo juniorske lige hb. KK Posušje-KK Široki 74-76

Sinoć je odigrano III kolo lige Herceg-Bosne za juniore, nažalost naši dečki nisu uspijeli upisati prve bodove protiv šuterski raspoložene ekipe iz Širokog Brijega. Razlog zbog kojeg tek igramo III kolo lige su senirske Kup utakmice koje se također odigravaju u istom terminu pa su susreti I i II kola odgođeni do daljnjega. Utkmica koja od prve minute do početka zadnje četvtine nije vodila nigdje nego pobijedi domaćina mnoge je nazočne i prevarila. Ekipa Posušja je cijelu utakmicu vodila od 10 do 20 razlike a u zadnju četvrtinu su ušli sa 15 koševa prednosti, no tu i počinju problemi za Posušku momčad, previše promašaja, previše izgubljenih lopti da bi momci iz Širokog sve to lagano iskoristili i sigurnim šutevima se malo po malo vraćali u utakmicu. Sami podatak da je u zadnjoj četvrtini ekipa Posušja dala samo 4 koša sve vam govori. Minutu prije kraja utakmice Posušje je imalo pet koševa viška da bi mladi Topalović u tri napada pogodio dva puta za 2 koša te jednu tricu i dovodi svoju ekipu na plus dva razlike odnosno 74-76. Posušje je imalo 5,6 sekundi do kraja i priliku da odvede utakmicu u produžetke ili evtualne pobijede ali nisu to iskoristili...

POSUŠJE: Gradska sportska dvorana. Gledatelja 100. KK Posušje-KK Široki 74-76. Po četvrtinam (20:16, 25:20, 25:19, 4-21). Suci:Miličević i Marić

Posušje: Grančić, A.Ramljak(15), Kevilj(2), Širić, Penava, Begić(19), Matković, M.Ramljak(28), Vranješ(2), Leko(8), Nenadić
Trener: Robert Jurišić

Široki: Nikolić, Ivšić(10), Brkić, Babić(15), Ćavar(6), Bubalo(20), Topalović(9), Leko(8), Škrobo(5), Planinić, Galić(3), Sopta
Trener: Ivica Marić

- 15:41 - Komentari (6) - Isprintaj - #

08.12.2009., utorak

Donacija sportske opreme za ŽKK Posušje

Uoči početka turnirske lige Heceg-Bosne za košarkašice , naše cure su dobile novu sportsku opremu. Zahvaljujući Gospodinu Tomi Mariću i njegovoj tvrtki KTM Brina iz Posušja koja je donirala sredstva za nove gatniture dresova i trenirki koje nam je uspiješno isporučila tvrka Phoenix-sport iz Orahovice. Još jednom se u ime cijelog kluba zahvaljujemo Gospodinu Mariću, a isto se nadamo da će bit još dobrih ljudi koji će omogućiti da Posuška dijeca imaju mogućnost za dobar rad i naravno dobre rezultate kao do sada.
- 14:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.12.2009., nedjelja

Posušje protutnjalo kroz Ramu... KK Rama-KK Posušje 74-94

U VIII kolu lige hb. naši momci su obavili još jedno uspiješno gostovanje, a ovaj put u Rami. Ni dva uzastopna domaća poraza od ekipe Brotnja nisu uspijeli da smetu trenera Jurišića i njegove momke da skupe vrijedne bodove u gostima , koja će im sigurno dobro doć u nastavku prvenstva žele li osigurati jedno od dva prva mijesta koja vode u doigravanje za prvaka. Domaćini su se nešto u prvoj četvrtini dobro nosili sa razigranom ekipom Posušja da bi u drugoj četvrtini na krilima veterana Mustapića i mladog Begića poluvrijeme dočekali sa mirnih +15 koševa prednosti. U nastavku su momci iz Posušja još agresivnije nastavili , da bi jednom momentu imali razliku od čak trideset koševa prednosti. U četvrtoj četvrtini je trener Jurišić pomladio ekipu što je ekipa Rame znala i iskoristiti pa su sa zonskim presingom smanjili rezultat na dvadeset razlike kako je i završilo. Moramo spomenuti još jednom našega veterana Tihu Mustapića koji sa 41 godinom igra još uvijek kao u naj boljim danima, također i mladoga Marka Ramljaka Hrvatskog reprezentativca koji u ovoj sjajnoj večeri bio i ponajbolji pojedinac u našoj momčadi sa 22 poena.

PROZOR: Gradska sportska dvorana. Gledatelja 200 KK Rama-KK Posušje 74-94 Po četvrtinama (13:24, 22:31, 20:17, 17:24)

Rama: Zelenika, Biloš(14), Vlajčić(13), Vučemil(6), Čališ, Brekalo(3), Grozdić(15), Antunović(3), Kurić(11), Bošnjak, Burić(7), Kmeta(2)
Trener: Ivica Vukoja

Posušje: D.Rezo(12), A.Ramljak(2), Čutura(16), Kevilj, Begić(12), J.Penava, M.Ramljak(22), Mustapić(20), Vranješ, Leko(10), Širić
Trener: Robert Jurišić

- 23:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.12.2009., subota

Kadeti III kolo lige hb. KK Posušje-KK Brotnjo 64-60

Za razliku od predkadetske utakmice ovaj susret je bio u ozračju pravog derbija u kadetskoj ligi. Gosti iz Čitluka su došli u Posušje po sigurne bodove s obzirom da su prošle godine ovu generaciju u oba susreta pobijedili. Ali na njihovu žalost nije im pošlo za rukom jer trener Jurišić i njegovi dečki sa potpunom koncetracijom i upornim radom došli do novih bodova. Utakmica je bila teška i neizvijesna do samoga kraja, gosti se nisu predali do posljednih sekundi, utakmicu su odlučila izvođenja slobodnih bacanja. Širić je i u ovom susretu kao kapetan predvodio svoju momčad do nove pobijede ali i niko od ostalih momaka nije zakazao kada je najviše trebalo.

POSUŠJE: Gradska sportska dvorana. Gledatelja 50 .KK Posušje-KK Brotnjo 64-60 Suci: Galić(Posušje), Grbavac(Čitluk)

Posušje: Soldo, A.Begić, Jukić(11), Širić(26), V.Begić, Šušak, Matković(5), Grančić(5), Lebo(2), Čikeš, Nenadić(11), Rebić(2)
Trener: Robert Jurišić

Brotnjo: Šaravanja, Šarac(5), Čavić, Ćorić(9), Ivanković(2), Zubac, Raguž(1), Prskalo(5), Jurko(4), Kordić(34)
Trener: M.Prskalo

- 14:59 - Komentari (2) - Isprintaj - #

Predkadeti III kolo lige hb. KK Posušje-KK Brotnjo 106-34

Naši mališani su i u ovom kolu najavili borbu za prvo mijesto u ligi, a ovaj put su im se na putu našli mladi dečki iz Čitluka. Gosti nisu imali nikakvih šansi protiv naših dečaka koji su cili susret odigrali na visokoj razini što govori i sam rezultat. Možemo pohvaliti mladog Karačića koji je zabio čak 37 koševa , jednostavno mladići iz Čitluka nisu našli način da ga zaustave. Spomeno bih još i Bešlića koji je dodao 26 poena u ovoj visokoj pobijedi, premda je cijela ekipa odigrala utakmicu na jednom visokom nivou.

POSUŠJE: Gradska sprtska dvorana. Gledatelja 50 KK Posušje-KK Brotnjo 106-34 . Suci: Galić(Posušje), Grbavac(Čitluk).

Posušje: A.Bešlić(6), Karačić(37), Mitar(2), P.Bešlić(26), Rezo(2), Jukić(7), Knezović(3), Čikeš(11), Maras(10), Ramljak(2)
Trener: Mario Karoglan

Brotnjo: Šaravanja(15), Buljan(2), Jurčić(2), Zubuc(4), Ivanković, Čavar, M.Buljan(2), Z. Šaravanja(9), Ćorić, Zovko
Trener: I.Buntić

- 14:35 - Komentari (3) - Isprintaj - #

03.12.2009., četvrtak

Finale Kupa hb.: KK Posušje-KK Brotnjo 54-55

Košarkaši Brotnja osvajači su ovogodišnjeg Kupa Herceg-Bosne, te će natjecanje nastaviti u osmini fainala Kupa BiH gdje ih voljom ždrijeba očekuje ekipa iz Širokog. Kako se i očekivalo, i drugi ogled dvije ponajbolje momčadi u Ligi Herceg-Bosne bio je neizvijestan od početka do kraja, ili bolje rečeno posljednih stotinki kada je i odlučeno pitanje pobijednika. Posušje je, kako je i trener Jurišić najavio uoči utakmice ušlo daleko rasterećenije i daleko koncetranije. I ovu utakmicu obilježile su čvrste obrane , o čemu svijedoči konačan ishod utakmice, te učinak po četvrtinama. Bilo je dosta neiskorištenih napada , obostranih grešaka, a nabrijanoj atmosferi nepotrebno je donijela i sudačka trojka koja je pojedinim odlukama iritirala čas jednu, čas drugu stranu.
Posušje je vodilo čitavu utakmicu, a Bronjo nam se približio na koš zaostatka tek tri minute prije kraja (49-47). minutu i pol kasnije stigli su na pola koša zaostatka (51-50), Čutura je ubacio slobodno bacanje , aonda Rubin pogodio trojku, i doveo Brotnjo u vodstvo sedamnaest sekundi prije kraja. Gosti su potom napravili prekršaj na iskusno Tihomiru Mustapiću, koji je sigura sa linije slobodnih bacanja i vraća svoju ekipu ponovo u vodstvo 54-53 , pet sekundi prije kraja. Mnogi su pomislili kako je pitanje pobijednika riješeno, ali su Čitlučani uspijeli brzo izvesti loptu, anečuvani Buntić pogodio je za dva poena sekundu i pol do kraja. Posušani su malo preostalog vremena pokušali brzo zabit, ali nisu uspijeli i naslov ovogodišnjeg Kupa ide iz Psušja u Čitluk.

POSUŠJE: Gradska sportska dvorana. Gledatelja 300 Posušje-Brotnjo 54-55 (13-11, 21-14, 9-12, 11-18 ) . Suci: Dražen Pehar(LJubuški), Ante Drmić (Tomislavgrad), Filip Lovrić (Široki Brijeg)

Posušje; Rezo(9), A.Ramljak, Čutura(10), Širić, Begić(14), J.Penava, M.Ramljak(8), Mustapić(13), Vranješ, Leko, I.Penava
Trener: Robert Jurišić

Brotnjo: Božić, Grbavac(1), Rubin(5), Brečić(3), Buntić(16), Doko, Kordić, Buhač, Planinić (18), Bevanda(3), Lesko(9)
Trener: Nediljko Zelenika

- 14:19 - Komentari (3) - Isprintaj - #